Julen er den dejlig tid, der er fyldt med hyggelige stunder og massere tid med familien, og det er allerede ved at være tid til at få pyntet op derhjemme. Det bliver lidt hyggeligere i hjemmet hvis julepyntet er hjemmelavet, og det gælder alle former for hjemmelavet julepynt, men strik er en helt klar vinder, da du kan lave så meget mere. Her i artiklen har vi nogle bud på hvad du kan strikke til dig hjem, mens julen nærmer sig.

Pynt til hjem og juletræ

De fleste pynter juletræet op med pynt der er købt, men det er faktisk muligt at strikke en julekugle til juletræet, så du kan sætte dit eget præg på årets juletræ. Når du har fundet din opskrift på en julekugle, kan du eksperimentere med uendelige farvekombinationer, så du kan få din helt egen personlige julekugle som ikke lige er magen til den, naboen har købt.

Det stopper selvfølgelig ikke ved julekuglen og hvis du har juletræ i hjemmet henover julen, er det også en god mulighed for at strikke et juletræstæppe. Med et hjemmestrikket juletræstæppe har du mulighed for at præge hjemmet i julestunderne, men også langt ud i fremtiden, et juletræstæppe kan nemlig benyttes mange år frem. Juletræstæppet kan laves som et traditionelt juletræstæppe, eller du kan drage inspiration fra et såkaldt patchworktæppe som de seneste år har været et kæmpe hit inden for strikning.

Når det gælder julepynt, er mulighederne mange, det behøver ikke kun at være et juletræstæppe eller julekugler du pynter huset op med. Du har også mulighed for at strikke dine egne agern som du kan præge adventslysene med, julenisser eller servietringe, så du kan præge borddækning og op pyntning med din egen kreative side. Du kan selvfølgelig også benytte andre hobbyer til at præge hjemmet i julemånederne.

Hyg om familien med dit hjemmestrik

Du har selvfølgelig også mulighed for at præge familien og ikke kun hjemmet med julen. Hjemmestrikkede julesokker og juletrøjer er en fantastisk måde hvorpå du kan få hele familien i den helt rigtige julestemning op til jul. Det er altid super rart at have nogle varme strikkede julesokker på, når kulden langsomt trænger sig på i julemåneden. Der findes et utal af forskellige julesok-opskrifter som du kan vælge at følge eller præge med dit eget valg af farvekombinationer for at sætte et personligt præg på sokkerne.

Det helt store hit blandt rigtig mange familier er hjemmestrikkede julesweatere, nogle familier går op i at have grimme julesweatere på til jul, mens andre familier bare synes det er rart og hyggeligt med en dejlig varm julesweater i den kolde måned. Når du først begynder at kigge op strikkeopskrifter på julesweatere vil du opdage at der er uendelig mange forskellige opskrifter, det er simpelthen ikke muligt, ikke at finde en der passer til dig.

Få mere overskud i december

Julen kan være en hård tid at komme igennem for rigtig mange, dette skyldes at juletiden er en rigtig dyr tid, både i forhold til gaver og til arrangementer som familien skal deltage i. Det kan derfor være en god idé at sørge for at have lidt mere luft i budgettet i december måned, hvilket du kan få ved at tage et lån, eller budgetterer efter det i de andre måneder.

Author

Comments are closed.