Lige meget hvilken form for modellervoks du arbejder med, bliver det sjovere, når der er noget tilbehør i form at værktøj til at gøre arbejdet sjovere eller mere detaljeret. Med de rigtig redskaber kan du gøre ler både sjovere og mere lærerigt.

Ligeså forskellige, som typerne af ler er, så forskellige er tilbehøret, du kan købe. Alt efter hvad du gerne vil opnå, og hvilket materiale du foretrækker at arbejde med, så kan du gøre det lettere, sjovere og måske med et mere professionelt udseende, hvis du bruger lidt værktøj. Herunder kan du læse mere om de forskellige former for tilbehør til modellervoks.

Find tilbehør til modellervoks og ler her.

Drejeskive

En drejeskive i denne sammenhæng bliver brugt til at lave projekter, hvor du arbejder fra flere sider og vinkler i stedet for at skulle bevæge dig rundt om din figur eller flytte rundt på den for at kunne komme til.

Hvis du i stedet for vælger at bruge en drejeskive, gør du det lettere for dig selv ved at åbne muligheden for at arbejde fra alle vinkler blot ved at dreje på skiven. Det skåner både din krop og din figur på en gang.

Når du vælger din drejeskive kan du blandt andet kigge på, om:

  • Den har skridsikker bund
  • Den er sikker og drejer jævnt
  • Den er fremstillet i metal.

Lerslynger

De fleste af os kender dem højst sandsynligt fra formningslokalet i folkeskolen. De små redskaber med træhåndtag og forskelligt formede hoveder i bøjet metal bånd i begge ender.

Slyngerne bruges til at lave struktur og skrabe overflødigt ler væk, mens du arbejder på et projekt. De er ideelle til de små, når de er store nok til at udforske og være interesserede i skærende redskaber i køkken og legesituationer.

Det er en god måde at forny legen og giver en lang række spændende muligheder for at skabe spændende mønstre og former

Malerknive

Eller spatler har lidt den samme funktion som lerslyngerne. De små, skovllignende redskaber skaber også en god mulighed for at lege på en anden måde, end når det kun er hænderne, der er i spil leret. Du kan bruge dem til at skære, at forme og skabe struktur i leret.

Malerknivene kommer som regel i pakker med flere forskellige former i et sæt og er fremstillet i metal med træskæfter, der gør det let og behageligt at holde på dem og arbejde med deres muligheder i forskellige former for ler.

Modellervoks skabeloner

Hvorfor ikke åbne et bageri?

Hvis ikke du er den slags, der bager småkager i massevis og derfor har køkkenet fulde af bageforme, så kan du finde rigtig mange søde, sjove og spændende modellervoks skabeloner, der kan stikke de fineste små hjerter, stjerne, mænd og dyr ud af det ler, du leger med.

Skabelonerne findes både i metal og plastik, hvor den sidstnævnte er det smarteste valg til de mindre børn, fordi de er farverige og ikke har skyggen af en skarp kant, der kan gøre skade på små fingrer.  

Author

Comments are closed.