Mælkegarn

Med vores sortiment af mælkegarn får du en garntype som adskiller sig helt grundlæggende fra alle øvrige garner som findes på markedet. Mælkegarn gennemgår en helt speciel, kompliceret og tidskrævende proces i den industrielle fremstilling. ( Læs mere om fremstillingen af Mælkegarn på FILATOS blog og få indblik i historien bag og en uddybende forklaring på trinene i en spændende  fremstillingsproces i et helt usædvanligt råmateriale, når det gælder garnproduktion.)

https://filato.dk/blog/guides/hvad-er-maelkegarn

Slutproduktet er en garnkvalitet som er lidt ud over det sædvanlige med egenskaber, man normalt ikke forbinder med garn.  Kvaliteten er ekstraordinær blød og kan sammenlignes med at røre ved vat eller silke. Vi skal specielt fremhæve to garntyper; den tynde mælkegarn fra brandet JARBO som hedder SKRÅLLAN og en variant som er en tyk mælkegarn fra brandet Viking.

Er du interesseret i at opnå gode resultater i babystrik er den tynde garn værd at satse på. Den er med sin vatlignende blødhed skabt til babyens sarte og følsomme hud. Lanceringen af en variant i en tykkere garn giver dig også mulighed for at være kreativ med voksenstrik.

Anti- allergieffekten og hudvenligheden i det kløefri garn gør det velegnet til voksne med hudproblemer. Du får et produkt som ikke bare er funktionelt, men som også tilfører en smuk tekstur til dit strik. Vælg mælkegarn fra en flot farveskala. Skab luksuriøs og delikat strik i en helt speciel garntype.

FORHANDLER AF MÆLKEGARN

Filato har et eksklusivt udvalg af forskellige mælkegarner fra anerkendte førende brands på markedet. Vi har mange års erfaring med produktet og stiller selvfølgelig vores ekspertise til rådighed med råd og vejledning til dig ved køb af dette sjældne materiale.

Det er dyrt at producere, da fremstillingsprocessen er kompliceret, men vi sikrer prisen så den er overkommelig for alle.

MÆLKEGARN OPSKRIFTER

Strik i den silkebløde mælkegarn er super trendy og FILATO tilbyder dig et varieret sortiment af opdaterede opskrifter på designs til damer, herre, børn og babyer. Du finder alt fra bluser, cardigans, sjaler, halstørklæder, blødt babytøj og smart anvendeligt børnetøj i forskellige modeller.

Er du på udgik efter luksuriøs strik eller skal det være mere hverdagsagtigt til brug på jobbet eller i fritiden? Klassisk, elegant eller afslappet, sjovt og farverigt ? Du finder det hele i vores database over opskrifter i mælkegarn.

Opskrifterne er udvalgt så de passer til forskellige stilarter – og du kan vælge ud blandt de lækre designs tilpasset den type og stil, som du vil ramme med din strik. Varier din strik med at hav af farver fra den flotte farveskala.

KØB MÆLKEGARN

Mærk på den bløde naturlige mælkegarn og se alle de dejlige farver, som garnet findes i. Det er en oplevelse i sig selv. Skal det være nemt, er du kun få klik fra at få mælkegarnet leveret til din adresse fra en af vores forhandlere.

CREAM MÆLKEGARN OPSKRIFTER

Cream er det nyeste inden for mælkegarn og er en relancering af garnet. Det er simpelthen udsøgt til babystrik og vi har søde opskrifter klar til dig i CREAM. Er det blevet tid til at opdatere din babygarderobe og fylde den med strik i dette vidunderlige materiale?

Alle vores opskrifter i CREAM er fine at have på både i mønsterstrik og ensfarvet. Der er opskrifter til lyse varme sommerdage og til kølige vinterdage. Til fest og til pænt hverdagstøj i alle aldersgrupper.

MÆLKEGARN VASK

De er vigtig du følger vores vaskeanvisninger for mælkegarn rigtig. Når du giver dit håndlavede strik den korrekte pleje, bevarer det struktur, form og farveglans. Da mælkegarn er et blandingsprodukt af 78 % mælkefibre og 22 % nylon egner det sig fint til at maskinvaske. Benyt et skånsomt finvaske – eller uldvaskeprogram på 30 grader. (Mælkegarn er iblandet en lille procentdel nylon for at mælkefibrene overhovedet kan anvendes som strikkegarn.)

Du kan bruge din strik til daglig brug, da det er nemt at vaske. Det er en stor fordel når du har tøj i babystrik, da det tit bliver skiftet flere gange i løbet af en dag. Pas rigtig godt på dit håndlavede strik, som du har brugt tid og kærlighed på at kreere.