Kamel garn

Luksusuld stammer ikke udelukkende fra merinofår og kashmirgeder. Hvad de færreste måske er klar over, har den to-puklede kamel en yderst attraktiv pels. Pelsen egner sig til forarbejdning og udnyttes til fremstilling af en uld som besidder nogle fremragende kvaliteter sammenlignet med en almindelig standarduld.

Kamelen lever under ekstreme klimatiske forhold i ørkenen i Centralasien og har tilpasset sig tilværelsen her gennem mange kamelgenerationer. Når den barske vinter begynder i området, hvor kamelen lever, udvikler den en lækker kraftig vinterpels for at overleve i klimaet.

Det er denne pels som bliver til en attraktiv kort, ekstraordinær tæt og fin uld, som du har glæde af på strikkepindene og hæklenålen. Førhen samlede man ulden ind, når kamelen tabte den. I dag bruges samme metoder som hos kashmirgeder, hvor man børster dyrene.

Pelsen skal holde til lidt af hvert hos ørkenkamelen; den skal kunne modstå kolde temperaturer om natten og modstå de usædvanligt høje temperaturer om dagen. Ulden har altså en beskyttende og forebyggende virkning for at dyret kan overleve i ørkenen. Det er de egenskaber som du har fordel af, når du strikker i kamelgarn.

Læs mere om den eksklusive kamelgarn med de fantastiske egenskaber fra kamelens uld her på siden. Egenskaber som man har kendt til i historien og derfor benyttet til beklædning i flere hundrede år tilbage i tiden.

KAMEL ULDGARN

Kameluldgarn er utrolig blød, men er samtidig hårdfør med en høj slidstyrke og lang holdbarhed. Hårdførheden og slidstyrken gør garnet mindre modtagelig over for slid. Det bevirker samtidig, at garnet er meget hygiejnisk. Det er smudsafvisende og tager ikke så let imod snavs. Du kan have glæde af beklædning i kameluldgarn i rigtig lang tid og garnet er noget af det varmeste der findes på markedet.

De særlige omstændigheder ved kameluld som gør garnet ekstra varmt o g varmeisolerende er fiberens struktur. Ulden fra kamelen har nogle helt specielle fibre som er hule i modsætning til fibre fra almindelig fåreuld. Den hule kamelfiber er dobbelt så let og har også en større brudstyrke.

En anden fin kvalitet ved fiberen er dens udsøgte sved – og fugtabsorberende virkning. I strik af kameluld kommer du ikke til at svede på den ubehagelige måde. Din strik bliver funktionel og praktisk med kameluldsgarn, blød at bære tæt på kroppen eller endda helt i nærkontakt med huden som inderste lag tøj.

Garnets antistatiske virkning og høje isoleringsevne er blot et plus mere. Materialer i kameluld opbygger ikke – eller tiltrækker statisk elektricitet. Det høje lanolinindhold modvirker allergi hos personer med sensitiv hud. Derfor er garnet allergivenligt og det betegnes som et produkt der er skånsomt for miljøet. Kameluldgarn er lidt mere luksus og forkælelse end sædvanlig og en garntype du vil elske for dets alsidighed, eksklusivitet og unikke egenskaber.

CAMEL GARN

Camelgarn er den engelske betegnelse for Kamelgarn og de to benævnelser gør det ud for det samme. Egenskaber og kvaliteter er de samme, selv om du benytter dig af forskellige søgeord til at finde dit produkt. Det er kun sproget og stavemåden som er forskellig.

Det skal lige nævnes for dig, at der findes et garnprodukt fra Viking som hedder Camel fra Viking – og som altså tager navn efter den engelske stavemåde. Camel fra Viking er forarbejdet på en helt speciel og opdateret måde gennem moderne produktionsmetoder. Garnet er ikke vundet og spundet på traditionel vis. Idet kameluldgarns fiber er hul er det muligt at bruge en teknik, hvor fiberen pustes ind i et rør af nylon. Det er en forholdsvis ny teknik som kaldes AIRBLOW -teknik. Teknikken producerer et garn med et højt og koncentreret indhold af ren kameluld. Vi forhandler luksusgarnet hos Filato og leverer topkvalitet til dig.

Vil du se nærmere på Camelgarn fra Viking så klik på linket her: https://filato.dk/1405-viking-camel.html

BABY KAMELULDGARN

Strik til de mindste i den lækre kameluldgarn. Garnet er det blødeste af det blødeste og kan bæres direkte på kroppen. Skånsom med babyens sarte hud, kløefrit og anvendelig til undertøj til den lille.

KAMELULD RYGVARMER

Er du kuldskær og en af dem som fryser meget, er en strikket rygvarmer i kameluld oplagt som det næste strikkeprojekt. Garnets isolerende evne har en enestående virkning på dine muskler, led og på ryggen. Det varmeisolerende lag kan i nogle tilfælde virke smertereducerende og styrker blodcirkulationen. Prøv med varmen fra en rygvarmer hvis du lider af gigt. Den gavnlige lunende virkning er lindrende. Rygvarmeren føles let på kroppen og er fuldstændig kløefri.

KAMELULD SUTSKO

Har du fået kolde fødder så hold dem varme igen med lækre sutsko i kameluldsgarn. Det er et luksusprojekt at strikke i den dejlige lune uld. Mangler du et par funktionelle og behagelige sutsko anbefaler Filato kameluldgarn. Den gode pasform er utrolig vigtig og det bløde garn som gør skoene perfekte til uopslideligt hjemmebrug. Undgå at fryse på tæer og fødder – for så fryser du overalt på kroppen. Prøv vores udvalg af kamelgarn og lav et par slidstærke hjemmesko.

KAMELULD SOKKER

Garnet egner sig perfekt til sokker som er den totale selvforkælelse til trætte kolde fødder. Garnets termiske egenskaber gør det til et helårsgarn, hvor du kan strikke til både vinterbrug og sommer. Dejlig lunt i den kolde skandinaviske vinter og samtidig svalende i sommerperioden.

Materialet er som nævnt dejlig blødt og føles let og behageligt på foden. Der er ikke noget som sidder og kradser eller generer dig i løbet af dagen. Garnet er 100 kløfrit.

LÆKKERT KAMEL ULDGARN

Kamelgarn er luksusgarn. Det er forkælelse og kvalitet. Det stammer fra en ægte kamel