Arbejder du i cernit eller FIMO, kan du vælge at give dine figurer en gang lak, når de kommer ud af ovnen og er kølet af. Med denne lak, der er specielt fremstillet netop til dette formål, kan du give figurerne et længere og mere farvestrålende liv.

Hvis du leger med eller arbejder med FIMO eller cernit, ved du også, at det tager sin tid at lave de små og detaljerede figurer, så derfor er det også rart at passe godt på dem, når de kommer ud af ovnen. Vil du gerne have dem stående fremme, kan du med fordel give dem en lag lak for at holde på farven og gøre dem lettere at rengøre.

Listen indeholder affiliate links
GRATIS FRAGT
Cernit Blank lak 30ml
Giv dine Cernit-kreationer en smuk finish med vores Cernit Blank lak. Denne 30 ml flaske indeholder transparent lak, der er ideel til at beskytte og forsegle dine Cernit-projekter. Farve: Lakken er transparent, hvilket gør den velegnet til at bevare Cer
Pris fra 42
GRATIS FRAGT
Cernit Mat lak 30ml
Giv dine Cernit-kreationer en mat finish med vores Cernit Mat lak. Denne 30 ml flaske indeholder mat lak, der er ideel til at beskytte og forsegle dine Cernit-projekter. Farve: Lakken er transparent og mat, hvilket giver dine Cernit-kreationer et subtil
Pris fra 45

Hvad er modellervoks lak?

Det giver næsten sig selv, men det er ikke alle former for modellervoks, det kan bruges på, og kommer du til at lakkere det forkerte produkt, giver det et frygteligt rod. Derfor er det vigtigt at understrege, at det KUN er hærdede produkter som FIMO eller cernit, der kan arbejde sammen med denne form for lak.

Selv om cernit helt naturligt får en meget glat og glansfuld overflade, når det har været en tur i ovnen, så er der stadig fordele ved at beskytte det med et lag lak, især hvis det er noget, der skal håndteres ofte eller stå fremme.

Modellervoks lakken lægger sig som en beskyttende hinde over leret og sørger for, at farverne holder sig klare i længere tid, samtidig med at dine kunstværker bliver lettere at rengøre.

Lakken er fremstillet af samme producent, som også står bag cernit-leret, og derfor er netop de to produkter testet i forhold til samarbejde og slutresultat, det betyder dog ikke, at du skal afholde dig fra at bruge lakken sammen med eksempelvis FIMO.

Hvordan bruger man modellervoks lak?

Du kan bruge modellervoks lakken på flere forskellige måder alt efter, hvad du gerne vil have ud af det. Fremgangsmåden er dog den samme:

  • Opvarm  ovnen til 100-130 grader
  • Stil lerfigurerne ind i 15-30 minutter alt efter størrelse
  • Lad figurerne køle helt af
  • Tjek om de er gennemhærdede
  • Gentag processen, hvis ikke de er helt hærdede
  • Når de er færdige, lader du den køle HELT af, inden du påfører lakken.

Lakken kan enten fordeles på hele figuren, eller du kan vælge at bruge den til at fremhæve forskellige dele. Bruger du FIMO, har de færdige figurer en let mat overflade. Her kan den skinnende form for lak være perfekt til at fremhæve steder som øjne, læber og lignende for at give liv til dine figurer.

Lakken findes i en mat og en skinnende udgave, der begge har de samme egenskaber og fordele, men meget forskellige overflader, når de er hærdede.

Når du påfører lakken, skal den have lov til at tørre i cirka 20 minutter ,før den er tør nok til at kunne berøres, men 24 timer, før den er gennemtør. Kan du undgå det, så lad være med at røre ved figurerne, før lakken er gennemtør for det bedste resultat.

Author

Comments are closed.