Bomuldsgarn

Bomuldsgarn er en klassisk garnkvalitet som bruges til mange forskellige formål og fås i et hav af forskellige tykkelser og farver. Fælles for dem alle er dog at det er lækre at strikke i og giver flotte og jævne resultater. Du kan se alt om strikkefasthed, vaskeanvisninger og mulige modeller på hvert enkelt garn. Bomuld er godt til snoninger, strukturmønstre og hulmønstre, samt det er velegnet til børnetøj.

UDVALG AF BOMULDSGARN

Listen indeholder affiliate links

 

DEN POPULÆRE OG ALSIDIGE BOMULDSGARN

Et af de mest alsidige og anvendte garntyper er bomuldsgarn. Det fås i et utal af dejlige farver og tykkelser i høj kvalitet. Bomuldsgarn egner sig formidabelt til både strik og hækling – det giver altid flotte og jævne resultater. Om det er varmt tøj til vinterbrug eller de mere lette ting til de varme somre, så er bomuldsgarn et godt valg.

Der findes desuden varianter, der kan tåle kogevask samt blandingsgarn, hvor man har kombineret bomulden med f.eks. polyester eller viskose. Bomuldsgarn fungerer fint til snoninger, strukturmønstre og hulmønstre. Desuden er det velegnet til børnestrik. Information om strikkefasthed, vaskeanvisninger og mulige modeller finder du på hvert enkelt garn.

Der findes mange forskellige typer bomuldsgarn. Herunder f.eks.
– Bomuldsgarn 8/4
– Bomuldsgarn 8/8

Samt mange flere. Både merceriseret bomuld, samt genbrugs bomulds og ikke mindst Økologisk Bomuld.

DROPS BOMULDSGARN

Hos Filato fører vi alt inden for Drops Bomuldsgarn. Det gælder alle deres kvaliteter, som du finder herunder. Drops Bomuldsgarn er priskorrekte og kvalitetsmæssigt på højde med andre kendte mærker. Årsagen til at det er en meget billig garn, eller ofte på tilbud, er at Drops er en meget stor organisation med mange hundrede forhandlere fordelt i mange lande. Det større parti der produceres og dermed aftages gør at vi kan holde priserne så langt nede.

BOMULDSGARN TIL KARKLUDE

Karklude er noget at de absolut mest strikkede i bomuldsgarn. Faktisk så populært at vi har lavet en kategori helt alene til det at strikke eller hækle klude i bomuldsgarn. Dem finder du under Miljørigtige karklude
Der er dog mange forskellige muligheder og selvom du ikke bruger økologiske garner, så får du selv om vores Loves You 8 eller Paris en god kraftig karklud med stor sugeevne. Mange strikker eller
hækler dog de tyndere karklude i et 8/4 bomuldsgarn, som giver et mere fint resultat

MERCERISERET BOMULDSGARN

Mercerisering er en forbehandling af bomuld, der giver det færdige resultat en helt særlig og blank finish. Selve behandlingen består blandt andet af at man udsætter fibrene for udblødning og et stort træk. Resultatet er at bomuldsfibrene bliver glatte og får et rundt snit.
Fra Drops finder du f.eks. Muskat, der er et Merceriseret bomuldsgarn.