Mohairgarn

Mohairgarn er fortsat en af de mest eftertragtede strikkegarner og er uden tvivl et af de garnprodukter, der kan give dine strikkemodeller et eksklusivt look. Det eksklusive look kommer fra glansen og det blanke skær som giver garnet noget helt særligt.

Listen indeholder affiliate links

MOHAIR GARN FORKLARET

De bedste mohairgarner har fine bindetråde i nylon, der gør at det fælder mindre. Ved at iblande nylon forstærkes garnet og slidstyrken forøges. Det er beskedne mængder som blandes i og det påvirker ikke mohairgarnets blødhed. Det føles stadig behageligt mod huden og tilfører desuden struktur til den meget lette og luftige mohair. Garnet blandes ligeledes ofte med andre garntyper som f.eks. den luksuriøse silke garn og andre former for uld. Mohair og silke blender egenskaberne fra begge materialer. Silke er let og blød som mohairgarnet, har en høj slidstyrke og tørrer meget hurtigt. En blanding af de to garner er en fantastisk kombination og føles ekstraordinært blød og lækker mod huden.

Mohair er en animalsk fiber som kommer fra hårene på angorageden. Geden avles så forskellige steder i verden som Sydafrika, Tyrkiet, dele af Rusland og i USA. Fiberen er foruden at være varm også isolerende og holder fugt væk fra huden. Den er langt lettere end en almindelig uldfiber og er nem at indfarve i et væld af smukke nuancer. Mohair mister ikke farven med tiden, man kendetegnende holder den længe og bevarer sin glans, blanke farveskær og flotte tekstur.

Mohairgarn er et af de mere alsidige garner som findes i forskellige tykkelser. Du kan vælge mohair på en skala fra tyndt garn med lange og bløde fibre til en kraftigere kvalitet som er dejlig vamset. Selv strik i den tynde variant er lækkert varmt og samtidig har det en helt utrolig lethed.  Udnyt mulighederne ved at strikke dine egne fnuglette sjaler og tørklæder i de tynde garner eller strik en vamset trøje i et kraftigt garn. Find en farve du godt kan lide eller få hjælp i butikken til at vælge en til dit næste projekt eller en farvesammensætning som kan inspirere og give kulør.

MOHAIRGARN TILBUD

Forhandlere hos Filato forhandler udelukkende kvalitetsmohair, da en billig mohair mister farve og form i modsætning til mohairgarn af god kvalitet der bevarer sine egenskaber, struktur og facon ved brug. Prøv det lækre og helt specielle mohairgarn som vi har nogle gode tilbud på. Du finder et stort udvalg på hele farveskalaen fra pangfarver, pasteller, douce, hvidt til sommerstrik og de mere varme glødende efterårsfarver.

SUPERKID MOHAIRGARN

Kidmohair er helt speciel, da det er den første uld som klippes af angorageden. Ulden er den ultimative blødeste, fineste og mest glansfulde. Hos Filato forhandler vi Drops Kid Silk og Drops Kid Silk – Longprint. Læs mere om Kid Silk og Long Print Kid Silk.

SILKHAIR MOHAIR GARN

Silkhair er special kendt fra Lana Grossa, som har nogle helt fantastiske mohair garner. Særligt ved dem er at de er tykkere og kan bruges alene til projekter og stadig få en god tykkelse og varme, samt at de gode egenskaber bevares.

MOHAIRULD

Mohairuld er nemt at arbejde med til strikkeprojekter og et fint valg til store pinde. Du kan opnå et let resultat uden at tekstilen bliver hullet. Det skyldes at garnet er langhåret og dermed fylder det maskerne ud. Du får mulighed for at lave større arbejder med mohairuld der samtidig er lette og luftige.  Mohairuld kan bruges at strikkere på alle niveauer; det egner sig godt til nybegyndere og også til dig der har mere erfaring. Du kan som nævnt fint vælge store pinde, da garnet er letspundet og derfor bliver strikketøjet ikke tungt.