Silkegarn

Silke kommer fra naturen som en naturlig fiber der fremkommer ved forarbejdning af silkesommerfuglens larver. Kendetegnende ved den luksuriøse og helt specielle fiber er, at den er ekstraordinært lang og ved spinding opnås der en fin glat og meget glansfuld type af garn.

Det er specielt kokonen fra den kinesiske silkesommerfugl BOMBYX MORI, som man bruger i den industrielle produktion. Den lever i særlige reservater og larverne, der stammer fra sommerfuglen, spiser af specielle dele af morbærtræet. Det giver den tyndeste naturfiber det overhovedet er muligt at fremstille.

Det er en yderst stærk fiber som samtidig er meget let og egner sig perfekt til sommerstrik.  Silke har åndbare og termiske egenskaber forstået på den måde, at det svaler i varmt vejr, hvor det føles køligt mod huden og luner og isolerer i koldt vejr. Som beklædning er det et meget, behageligt materiale som kan bæres tæt på kroppen og samtidig har det et eksklusivt præg.

Silke er en sjælden råvare som er en meget lille del af den samlede tekstilproduktion og udgør kun 0,2 procent heraf. Der er en stigende produktion af andre fibre blandt andet bomuld som står for 51 procent af andelen og syntetiske fibre gør det ud for ca. 40 procent. Udviklingen går imod at udvikle andre former for fibre på markedet og silkefiberens andel vil derfor blive endnu mindre med tiden.

TYNDT SILKEGARN

Med silkegarn i tynde kvaliteter har du mulighed for at strikke feminine modeller som et ultratyndt alternativ til den tykke strik i heluld, som mange måske husker fra et årti som 70erne. Du kan lave dine egne florlette projekter og man kan nærmest ikke få for meget af den eksklusive silke. Det er et luksusprodukt, der har en naturlig skønhed over sig med sin helt egen unikke glans og udstråling.

SILKEGARN TIL STRIK

Silkegarn giver dit strik en flottere finish og et lækkert og unikt resultat. Det lukker op for en helt ny verden inden for strik. Silke er for alle der kan få glæde af denne delikate råvare og ikke bare forbeholdt de få som det var tidligere.  Strik i silke er klassisk og tidløst og går ikke lige af mode med det samme. Så kast dig ud i at eksperimentere med dette dejligt naturmateriale. Med silkegarn opnår du en helt fantastisk glans som ingen andre garner har. Designs i silkestrik er ultrabløde og behagelige at have på.

100 % REN SILKEGARN

Den rene silkegarn som ikke har andre materialer iblandet, er blandt det blødeste og fineste garn du kan få i handlen. Det tørrer hurtigt og med den rette behandling som skal være håndvask i et produkt specielt til silkestrik, bevarer det også faconen og farven. Garn i 100 % silke føles ekstraordinært blød mod huden og kan med fordel anvendes af allergikere. Silke er behageligt at have på, det har klasse og klæder de fleste. Det har ydermere absorberende egenskaber og kan optage og indeholde op til 30 % fugt uden at det føles vådt.

STRIKKEOPSKRIFTER TIL SILKEGARN

Her på hjemmesiden finder du alle vores silkegarner som er perfekte til bløde og luftige strikkemodeller. Se anvisninger og egenskaber på hver kvalitet. Silkegarner er ofte blandingsgarner med enten mohair eller syntetiske produkter.

Garnet er nok mere til de feminine designs og du kan med fordel strikke sjaler og tørklæder af det. Det kan også medtages som en ekstra tråd i andre garntyper, hvorved du kan opnå en helt speciel flot og skinnende effekt.

Brug det som en raffineret detalje som f.eks. kant i halsen og som afslutning ved ærmekanter på en kjole i enkel og klassisk strik. Det giver et pift til den den enkle model og sender et signal om raffinement og personlig stil.

KØB SILKEGARN

Silkegarn er et kvalitetsgarn som er mere kostbar og lidt dyrere prismæssigt end andet garn som findes i handlen. Det er på mange måder  et udsøgt garn og skal simpelthen prøves frem for at købe det næstbedste, selv om det kan være fristende i forhold til prisen.

Med køb af garn i silke forkæler du dig selv med gode materialer til dine projekter, som du sikkert også bruger meget tid, ideer og kreativ energi på. Det er det hele værd at benytte et godt garn, og vi finder gerne de bedste tilbud til dig inden for vores sortimentet af silkegarn.