Mænd er vilde med sokker. Det er et hit som gaveide og noget de fleste mænd sætter pris på at få. Med et par hjemmestrikkede sokker bliver glæden endnu større. De er en uundværlig del af en god herregarderobe og bruges dagligt som basisbeklædning en stor del af året; specielt i den kolde tid. Findes der noget mere lækkert for fødderne end et par hjemmestrikkede sokker strikket med kærlighed og tanke på modtageren.

Find flere opskrifter til Herre her

Oplev forkælelsen med et par sokker i kvalitetsgarn og kig din garderobe igennem- måske er det blevet tid til at supplere op med et personligt sortiment af håndlavede sokker. Vælg fra en stor lækker farveskala lav strik i ensfarvet, flerfarvet, med fantasifulde mønstre, selvstribende eller med striber i forskellige bredder.

Vi har udvalgt opskrifter på herresokker i gode slidstærke kvaliteter, hvor du bare kan vælge løs fra det brede sortiment. Du finder nemt opskrifter og gran som matcher til dine ideer og den personlige stil du ønsker. Sokkerne skal holde fødderne dejlig varme og være praktiske. Men vi gør det også muligt for dig at eksperimentere med forskellige stilarter. Der er opskrifter til det festlige look, til det neutralt afdæmpede og til det hyggelige.

Vælg om du vil strikke i tynde garnkvaliteter til mere lette sokker eller det skal være en kraftig garntype i bløde varmende uldkvaliteter. Mange forbinder uld med noget der kradser og er alt for varmt, men faktisk findes uld i lækre bløde garnkvaliteter der er meget velegnede til at strikke uldsokker af. Det er et naturligt materiale der er perfekt at have på i vores skandinaviske klima med store temperaturforskelle. Uldgarn har nemlig termiske egenskaber, hvilket gør at uld både kan lune og holde dig varm og også virke kølende. Brug sokkerne til friluftsliv – jagt, fiskeri eller til at have på når du går en tur. Selv om slidstyrken er stor virker garnet ikke groft, men sokkerne vil føles lette og bløde at have på. Vælg farver efter formålet – det bliver et hit.

Det er sjovt og kreativt at strikke sokker og udfordringen ligger i de mange sjove mønstre du har mulighed for at lave. Mange garnproducenter laver flot farveskiftegarn. Farveskiftene er forskellige og du kan vælge garnet ud efter hvordan farveskiftene skal være. Nogle skifter meget hurtigt i farverne og andre har længere imellem farveskiftene. Du kan få knald på farverne i stærke nuancer i et spraglet mønster eller vælge et mere roligt mønster. Disse egenskaber er unikke ved de materialer du skal bruge til at strikke herresokker af. Det meste strømpegarn er blandingsprodukter af uld og polyamid. Det giver god slidstyrke og sokkerne kan derfor bruges ofte samt vaskes på 40 grader, uden at de filtrer sammen og krymper.

Er du på udgik efter mere varme til fødderne, så er et par sutsko det næste strikkeprojekt du skal vælge. Hos Filato finder du selvfølgelig også opskrifter på hyggelige, sjove o g friske sutsko til mænd. Vælg ud blandt opskrifter med både strik og flotte teknikker i filt. Se de spændende variationer med snoninger, farveskifte, og frynseeffekter.

Author

Comments are closed.