Filtegarn

Vi har her samlet alle de uldgarner der er perfekte til at lave filte projekter af. At Filte garn kan være en proces over flere gange og nogle garner filter bedre end andre. Nogle gange skal du vaske ved højere temperatur eller flere gange for at få det ønskede resultat, men en ting er sikkert og det er at du her finder alt det garn der kan filtes og i mange forskellige farver.

Du kan på hvert enkelt garn læse mere om anvisninger og hvilke kreationer de er bedst egnet til.

BILLIG FILTEGARN

Filato har billig filtegarn på tilbud til dig. Vi finder gerne lige netop det garn som egner sig bedst til dit projekt. Så find ud af hvad du har lyst til at gå i gang med at filte. Processen er rigtig sjov og det er et stort hit med filtning af hjemmestrik.

GARN TIL FILTEDE HJEMMESKO

Der er noget hyggeligt over at lave sine egne filtede hjemmesko – det er personligt samtidig med at det er praktisk. Filtede sutsko er meget varme og luner dine fødder, du kan fremstille dem i din yndlingsfarve og det færdige resultat har en rigtig god slidstyrke. Hvis du har fået lyst til at lave tøfler, så vælg en grov uld og få den bedste slidstyrke.

BILLIG GARN TIL FILTNING

Vi har samlet alle de uldgarner der er perfekte til at lave filteprojekter af. Med filtegarn kan du lave sjove og søde tasker som har d i t personlige præg – prøv f.eks. at strikke en dekorativ blomst, filt den og brug den som en fin dekoration på dine kreationer. Det er forholdsvis nemt at starte med at filte blomster og de har stor effekt, pynter og ser vældig flotte ud. Du kan også lave hatte, kurve og sutsko. Der er rigtig mange muligheder for at udfolde kreativiteten med filtegarn.

FILTEULD

Uldgarn er særlig velegnet til at filte i – især uld som ikke har fået superwash, men består af 100 ren uld er et godt valg når du skal strikke og filte. Den naturlige uldfiber giver et tekstilmateriale som kan optage fugt uden at det virker vådt. Det holder på varmen, er smudsafvisende og afleder statisk elektricitet. Og endelig er det som nævnt perfekt til at filte i.

FILTNING AF ULD I VASKEMASKINE/ VÅDFILTNING

Vaskemaskiner er ikke ens og giver forskellige filteresultater, selv om du benytter dig af den samme proces. Derfor anbefaler vi dig at afprøve din vaskemaskine med en strikkeprøve ved en lav temperatur, inden du går i gang med dine fine projekter som skal filtes. Det giver dig en fornemmelse af, hvordan dit filtearbejde tager imod maskinvask og hvor meget det krymper ved vores anbefalede vaskebehandling. (Ikke på uldprogram)

Du starter filtningen ved 40 grader og kommer dit projekt som skal filtes i vaskemaskinen sammen med et håndklæde og et vaskemiddel som helst skal være af ren sæbe. Herefter skal tøjet helst være krympet omkring 20 procent. Virker det ikke så gentag processen med de 40 graders vask og til sidst ved 60 grader.

Der kan ikke gives en helt nøjagtig opskrift på filtning, men du skal prøve dig frem for at opnå det bedste resultat. Vær ikke bange for at eksperimentere lidt og gentag gerne vaskeprocessen, hvis du vil have en kraftigere filteeffekt.

Efter vask og centrifugering af dit strik strækker og former du det så det opnår facon. Dette skal gøres med det samme efter maskinvasken.

FILTEGARN DROPS ESKIMO

Er du på udkig efter en rigtig god filtegarn anbefaler Filato DROPS ESKIMO som er meget velegnet til filtning. Garnet, som er fra GARNSTUDIO, er spundet så krympeeffekten er optimal. Det findes i mange dejlige farver fra dæmpede jordfarver til farver med knald på. Det består af en lækker uld som er det materiale, man opnår det bedste filteresultat med.

https://filato.dk/51-drops-eskimo.

STRIKKEOPSKRIFTER TIL FILTNING

Vi har strikkeopskrifter til dig, så du kan prøve kræfter med det gamle håndværk filtning. Der er opskrifter til gamle, unge, børn og midtimellem. Ved at klikke på nedstående links får du spændende inspiration i strik som egner sig til denne skønne håndarbejdsteknik. Du får et væld af ideer i forskellige sværhedsgrader.

– Damer: https://filato.dk/130-stromper-og-sutsko
  – Børn: https://filato.dk/150-stromper-og-sutsko
  – Herre: https://filato.dk/134-stromper-og-sutsko
  – Baby: https://filato.dk/143-stromper-og-sutsko

I kategorierne findes der filtede versioner til alle. Du vil også kunne se et udvalg af opskrifter som ikke er filteopskrifter. God fornøjelse.