Superwashgarn

Superwashgarn er det som alle strikkeelskere gerne vil strikke i fordi, det oftest betyder at modtageren kan bruge det hver dag og stadig vaske det på almindelig vis. Superwash er en behandling af garnet der gør det modstandsdygtigt overfor maskinvask og derfor ødelægges egenskaber og fibre i garnet ikke på samme måde, som hvis du vasker et rent uldprodukt. Superwash er fordelagtigt i forhold til, at dine modeller ikke krymper eller filter. Se vaskeanvisningerne på hvert enkelt produkt.

SUERWASH ULDGARN

Uldgarn som er superwashbehandlet opnår mange fordele og egenskaber sammenlignet med almindeligt uldgarn. Et superwashbehandlet uldgarn kradser ikke, som et rent uldprodukt kan gøre det. Det er nemt at pleje, vedligeholde og maskinvaske og egner sig perfekt til den travle familie. Der skal ikke bruges så meget tid på at vaske i hånden, men uldmodellerne går nemt i vaskemaskinen sammen med andet tøj.

Behandlet uld har en større slidstyrke og er ikke nær så sart, som uld der ikke er efterbehandlet. Det helt unikke er den lange holdbarhed, og at superwashuld bevarer de gode egenskaber der grundlæggende er ved den animalske uldfiber. Garnet føles blødere, det er stadig åndbart og fugtabsorberende med op til 30 – 40 procent af dets egen vægt. Samtidig er de varmende og isolerende evner intakte,  så man har den samme glæde ved ulden kombineret med nye fordele.

SUPERWASH MERINOULD

Merinould som er superwashbehandlet kan vaskes på et uldprogram i vaskemaskinen. Den er super blød og kradser ikke. Superwashbehandlingen bevarer merinouldens smukke farve, og efterbehandlingen er ikke stor på grund af uldens topkvalitet. Vi forhandler garnet i mange delikate farver og meleringer. Du får den fineste kvalitetsuld til beklædning med en ensartet struktur og en ekstra lang fiberlængde. Hvis du vælger at strikke mønsterstrik træder det tydeligt og skarpt frem med  strik hvor der anvendes  merinould. Uld af en ringere kvalitet kan miste skarpheden i mønsteret

BABYGARN

Babygarn er absolut bedst når det er superwashbehandlet og det er perfekt til babystrik, da der ingen løse fibre er i garnet som kan komme i munden på barnet.  Det er velegnet strik for børnefamilien grundet de bløde og holdbare resultater, man opnår med garnet. Babygarn findes i et bredt udvalg af smukke klassiske garner som er specielt bløde og behagelige mod barnets sarte hud. Det er samtidig praktisk, idet det også er nemt at vaske og bevare pænt.

HVAD ER SUPERWASH

Superwashuld er behandlet uld som tåler maskinvask ved lidt højere temperaturer end normalt. Ved superwashbehandling fjernes de skæl som normalt sidder på en uldfiber. Gennem en proces som coater fiberen med et polymer limes skællene fast, så de lægger sig ned. Fiberen behandles med en tynd film som bevirker at fibrene lukker sig. Ved at fjerne skæl fra ulden får man et produkt som holder faconen efter maskinvask og ikke bliver krøllet. Superwash kan også hedde mercerisering og er bare et andet navn for den samme proces.

Behandlingen med at coate fiberen er en specielbehandling som kan lade sig gøre, idet uldfiberen er en af de kraftigste naturfibre der findes. Jo bedre kvalitet ulden er af, des mindre efterbehandling skal den have. Kvalitetsuld efterbehandles udelukkende for at gøre den egnet til maskinvask.