Danskernes have står lidt stille om vinteren, da vejret er koldere og haven bliver bladeløs og grå. Men haven kan også sagtens bruges i vintermånederne, og det vil vi demonstrere i denne artikel, da vi giver dig 4 gode råd til, hvordan du kan bruge din have om vinteren.

Oprydning i haven

De fleste mennesker gør ikke specielt meget for at holde deres have ryddelig og pæn, når vi indtræder vintermånederne. Derfor kan der ofte være gamle væltede potteplanter, have møbler der tilfældigt er spredt i haven og haveudstyr man har glemt at ligge i skuret. Haven virker derfor ikke så indbydende, når der er rodalle vegne. Vores første gode råd er, at du laver en grov sortering og oprydning af din have, så du kan komme af med alle de genstande, som ikkebidrager til en god stemning. En have som er rodet spreder ikke en særlig godenergi, og derfor er det vigtigt, at den er ryddelig og pæn, hvis du har intentioner om at bruge din have lidt mere til vinter også.

Skab en hyggelig stemning

En have om vinteren er ikke særlig indbydende, da den ikke indeholder så mange farver og generelt ikke har særlig meget hygge over sig. Derfor vil vi anbefale, at du finder nogle farverige og store blomster, som du kan have stående forskellige steder i haven. På den måde skaber du liv, farver og hygge til din have, som vil gøre din have markant hyggeligere at befinde sig i.

Varmelamper er en nødvendighed

Vi kan ikke komme udenom, at det er koldt om vinteren, specielt når vi indtræder i december, januar og februar. Derfor er det begrænset, hvor længe vi kan være udenfor uden at fryse alt for meget. Derfor anbefaler vi, at du anskaffer dig en varmelampe nær dine have møbler, så den kan varme din krop, når du nyder en kop kaffe på den terrasse.
Varmelamper findes i mange forskellige prisklasser og designs, og du kan derfor finde den varmelampe, der passer lige præcis til dig og dine behov. Du kan evt. supplere med en solcelle oplader, for at spare penge i strøm.

Inviter dine venner og familie

Når du har gjort din have helt klar med oprydning, blomster og varmelamper, kan du nu endelig begynde at bruge den, også i minusgrader. Det kan derfor være en god ide at invitere dine nærmeste venner og familie til en udendørs middag i din have. Udfold din kreativitet i køkkenet og servér en lækker middag, som du og dine gæster kan nyde i det fri. Du vil opleve, at man får en hel ny energi af at sidde udenfor, når det er koldt, og det kan derfor værre, at du bliver helt bidt af det.
Forhåbentligt kunne du bruge denne lille guide til at få øjnene op for, hvor behagelig og hyggeligt din have også kan være i vintermånederne. Det er ærgerligt at have en have, som man kun bruger et par måneder af året, og derforhåber vi, at det vil give dig mere mod på at befinde dig i haven noget oftere.

Held og lykke med det!

Author

Comments are closed.