Hæklede karklude er mindst lige så stort et hit som de strikkede. Grundene hertil er de samme; glæden ved et håndlavet produkt, hyggen og det afslappende element der er over håndarbejde kombineret med den gode indvirkning på miljøet. De hjemmeproducerede klude er et populært alternativ til mikrofiberkludene, som møder modstand, da de indeholder skadeligt mikroplastic. Håndlavede karklude er ikke bare smukke at se på, de er også bæredygtige og skåner miljøet. De er intet mindre kommet for at blive og er oppe i tiden.

Mikroplasten er svær at nedbryde og produktet ender i naturen, når engangskludene kasseres i skraldespanden. Desuden kan partiklerne afgives til miljøet og den menneskelige organisme, hvis du bruger kludene til at tørre spisebordet, komfuret eller ovnen af med. Så kom med på den trendy bølge og invester i en hæklenål og et par nøgler garn. Det er faktisk alt hvad projektet kræver af dig af tilbehør og materialer.

Forny dit køkken med rustikke karklude eller med vaskeklude til badeværelset. De tilfører et personligt touch til din bolig. Har du lyst til at gå i gang med et større projekt, er mange af hækleteknikkerne og mønstrene også velegnede til at hækle håndklæder i. Med både hæklede klude og matchende håndklæder har du det perfekte interiør til at indrette din bolig med en lækker og personlig stil.

Hækling åbner for en verden af stilarter, som du kan udtrykke ved at eksperimentere i forskellige mønstre, der kan varieres på mange måder. Er du til den feminine stil kan du vælge nuancer i pudderfarver eller sarte pasteller og du kan forfine teknikkerne og hækle strukturer som ligner blomster. Strukturerne er også behagelige at have i hænderne og føles godt mod huden.

Kludene er så bløde at de endda kan anvendes som vaskeklude til børn. Prøv at hækle i barnets yndlingsfarve – det vil helt sikkert vække glæde og de mindste vil synes det er sjovt. Du kan også vælge grafiske udtryk, hvis du er til det mere stilrene og bruge afdæmpede neutrale farver. Mulighederne for flotte designs er rigtig mange. Du kan selv designe og springe ud i flot pynt med bånd, broderi eller applikationer. Begynd dit næste hækleprojekt med fantasifuldt interiørdesign der gør dig glad og skåner miljøet.

Karkludeopskrift – få den bedste opskrift på din karklud her

Hvis du ikke vælger at designe selv, har vi fundet gratis opskrifter til dig hos Drops. Hos Drops får du en verden af opskrifter til dit næste kreative hækleprojekt. Klik på nedenstående link og få masser af inspiration og ideer med udførlig instruktion trin for trin i processen. Så er det bare at gå i gang.

Find dine hæklede karklude opskrifter her

Hæklede karklude bog

Er du blevet nysgerrig og vil have mere viden om hækling, kan vi anbefale bogen ”Hæklede klude fra A til Ø” af Gitte Gade udgivet på forlaget Klematis. Bogen er fint illustreret i farver der gengiver mønstre og strukturer på inspirerende vis. Der er opskrifter af forskellig sværhedsgrad i tekst og billeder, så du kan se det færdige resultat inden det går løs med hæklenålen. Måske skal du bare have genopfrisket en teknik eller guides udførligt i hele processen- svarene finder du i denne instruktive bog der er rig på gode ideer til hækling af de skønneste klude.

Author

Comments are closed.