Stine Øster – Passioneret og professionel strikkedesigner

Nogle mennesker finder deres kald meget tidligt i livet, mens andre skal vente mange år, før de finder det, de virkelig brænder for. Stine Øster er en af de heldige, der allerede fra helt lille har vidst, at hendes hjerte banker for strikkedesign.

Siden hun fik de første strikkepinde i hænderne som bare 4-årig, har der ikke været nogen vej tilbage, og i dag bruger Stine sine mange års erfaring til at rådgive andre og designe sine egne modeller.

Strik i blodet

Gennem mange år har Stine strikket efter andres opskrifter og udviklet stor forståelse for og kærlighed til udviklingen af egne designs. De mange år med strikkepinde mellem hænderne har gjort, at Stine i dag på et professionelt plan kan arbejde med det, hun elsker, og vejlede andre, der gerne vil lære at strikke eller udvikle deres evner indenfor det populære håndværk.

Når strikken har været en del af hverdagen og er blevet en stor passion gennem årene, er det helt naturligt, at der følger stor ekspertise og erfaring med, hvilket er et rigtig godt udgangspunkt for at rådgive andre, der har samme interesser, men måske endnu ikke samme bagage.

Fælles passion og livsværk

Stines passion var så stor, at den også er smittet af på ægtemanden, Lennart. Med to meget forskellige baggrunde startede de sammen Filato.dk som en netbutik, der dog hurtigt blev til en stor fysisk butik på 200m2 i Præstø. Her brugte Stine sin tid og ekspertise til at vejlede og hjælpe kunderne til at finde det helt rigtige garn og de perfekte opskrifter til deres drømmeprojekter, mens Lennart stod for det tekniske.

I flere år var butikken et fælles projekt for ægteparret, der dog i 2018 alligevel valgte at lukke ned for den fysiske butik, så de kunne fokusere udelukkende på webshoppen og på at give kunderne den service, der var ideen bag Filato.dk fra begyndelsen.

Ønsket om at skabe

For Stine er ønsket om at skabe den drivende kraft bag hendes mange designs. Du kan se de mange opskrifter her på siden og læse mere om processen og tankerne bag på Stines egen blog.

Er du selv strikker og har du forelsket dig i Stines smukke og udtryksfulde formsprog, så kan du desuden finde alle hendes opskrifter på Ravelry, som er en af nettets største samlinger af strikke- og hækleopskrifter fra forskellige designere.

Et stort ønske om at skabe og en uudtømmelig idebank har videre givet Stine muligheden for at give designs til forskellige medier, som f.eks. tæller; Woman, Alt for Damerne og mange flere samt at udgive eksklusive designs i magasinet Maries Ideer.

Stine har strikket siden hun var bare 4 år. Da Stine var i slutningen af 30’erne startede hun sammen med Lennart Øster, strikke forretningen filato.dk. Først var det på nettet alene, men efter kort tid kom den fysiske forretning med i Præstø på 200m2, hvor der udover garn og tilbehør og sælges opskrifter fra Stines egen kollektion.

I foråret 2018 valgte Stine at lukke den fysiske forretning og koncentrer sig om at designe.

Du kan se alle designs her på siden ved at klikke her eller du kan se Stines designs og følge hende på hendes egen blog.

I dag sælges Stines Designs også på Ravelry ligesom at Stine ofte giver opskrifter væk gratis til medierne, som f.eks. Woman, Alt For Damerne og flere andre, ligesom hun er udgivet i Maries Ideer under eksklusive designs.

Følg Stine her:
LinkedIn
Facebook
Instagram

2 Comments

  1. Hej Stine, jeg sidder og strikker din forårs poncho til min niece (den er bodoux med et hulmønster midt foran og knapper i siden)
    Er det bare pynteknapper? Synes ikke der står noget om knaphuller?
    Mvh Trine

Write A Comment