Mange troede sikkert, at der blot var tale om en modedille og forbigående trend, da det for få år siden, igen, blev in, at gribe garn og strikkepinde.

Bølgen ruller stadig med stor kraft og intet tyder på at den vil standse igen. Vi kan kun opfordre alle til at hoppe med, det er nemlig aldrig for sent at begynde. Argumenterne er mange og vi har samlet en håndfuld her, der nok skal får dig overbevist om, at strik også er sagen for dig.

Strikker du allerede, kan du blive bekræftet i, hvorfor det netop er så godt og i særdeleshed sundt for dig, at blive ved med at holde gang i pindene

Strik er for alle

Flere og flere strikker og i dag er der ingen, der ser skævt til dem, der pakker deres strikketøj ud nogen steder. Den moderne strikkekultur er bred og samler alle, uanset køn, alder, uddannelse og andre faktorer, der ellers, typisk, skiller os ad i valg af interesser.

Strikkeklubberne, hvor gode veninder mødes til hygge, lever i stor stil, men nye fællesskaber, både på nettet og ude i den virkelige verden, åbner også fantastiske muligheder for at møde andre med samme lyst til at nørkle med garn. Strikkecaféer findes nu over alt. Strikkebio vises i flere biografer og flere steder i landet afholdes deciderede strikkefestivaler.

Strik kan dyrkes på alle niveauer og I takt med du bliver bedre, stiger lysten, helt naturligt, til at udfordre dig selv med mere og mere krævende projekter. Et strikketøj kan medbringes alle vegne og kræver kun din tid, når du har den eller tager den…

Fra nødvendighed til luksus

I helt gamle dage strikkede man af ren og skær nødvendighed. Man havde virkelig brug for al den lune beklædning, man selv kunne producere. Det var god økonomi og gav flittige hænder noget fornuftigt at beskæftige sig med på de lange aftener.

Nu til dags ligger den allerstørste gevinst, næsten, i selve processen. De smukke håndlavede og unikke produkter, som du får fremstillet, er ren luksus. Vi køber det tøj, vi har brug for, men mangler til gengæld ofte tid og fokus på, hvad der virkelig gør os glade at beskæftige os med, når vi skal slappe af.

Mulighederne for underholdning i vores sparsomme fritid er utallige, men ikke altid stimulerende. Hvis du strikker, så spilder du aldrig tiden og din livskvalitet øges markant. Du kan sagtens multitaske med et strikketøj og se tv, føre en samtale eller alt mulig andet, imens du strikker.

Processen er målet

Evnen til fordybelse, at kunne koncentrere sig og finde ro, er under stort pres lige nu. Alt går meget stærkt og vi udsættes konstant for indtryk og ting vi skal tage stilling til nu og her. Strikning giver en fantastisk modpol til en hverdag med tryk på.

Man kan, faktisk, sammenligne virkningen af strik med meditation, der også vinder større og større indpas for tiden. Når du først har fået styr på de grundlæggende teknikker og det kan du hurtigt, så er det en meget afslappende beskæftigelse.

Enkle strikkeopskrifter består hovedsageligt af gentagelser, så det samme skal gøres igen og igen. Når rytmen kommer på plads, så falder din krop og dine tanker til ro, præcis, som hvis du mediterede.

Strik handler om at nyde processen og det gør du automatisk, både fordi den er hyggelig og du hele tiden kan se, hvor langt du kommer med dit håndarbejde.

Absolut virkningsfuld medicin mod stress

En af de største og mest skræmmende trusler mod vores sundhed er stress. Strikning kan både forebygge og afhjælpe denne sygdom, der rammer fortvivlende mange i disse år.

Den ro, der sænker sig helt ind i sindet, ved hændernes rytmiske bevægelser, er en fremragende medicin med udelukkende positive bivirkninger. Lyder det for godt til at være sandt, så prøv at lægge mærke til, at folk der strikker entusiastisk, som regel, virker meget afbalancerede og fulde af overskud og godt humør.

Et garnnøgle, et sæt strikkepinde og en opskrift, du kan følge, mere skal der ikke til for at vende sorte tanker og skabe dejlige, lyse stunder.

Fitness for hjernen

Din hjerne skal også holdes i form, så du får glæde af den længst muligt og det kan strik gøre. Her trænes ikke bare dine motoriske færdigheder effektivt, men også de små grå. Jo mere hjernen holdes i gang, jo mere, kan den klare lige nu og i fremtiden.

Hvor meget du vil udfordre ”tænkeren”, er op til dig selv. Som nævnt tidligere, vil dit mod og din kreativitet med garn, vokse sig større med tiden. Til en start giver det bedst mening, ikke at slå flere masker op end du kan overskue, så får hjernen også en velfortjent og håndgribelig belønning hurtigt. Sejren ved at komme i mål og nyde frugten af sit arbejde er bare skøn.

De mest rutinerede strikkere har mange projekter kørende på samme tid og griber lige det, der passer til dagens humør og overskud. På den måde bliver det altid sjovt at strikke.

En hobby ”to go”

Strik følger dig på farten og alle steder. Du kan strikke alle vegne – i toget, til møder, i venteværelset, på, en bænk i parken, ja, over alt, hvor der er opstår et lille hul i dagens program og du trænger til at koble af. En herlig, moderne hobby ”to go”.

Tag altid strikketøjet med i tasken og grib det i stedet for mobilen. Du vil hurtigt erfare, at det er meget mere givende og livsbekræftende, at skabe noget og være aktiv, i stedet for passivt at blive adspredt med en skærm.

Strikketid er den bedste tid, du kan give dig selv, hvad enten du strikker alene eller gør det i fællesskab med andre. Er du i tvivl om, hvordan du kommer i gang eller mangler du ny inspiration, så opsøg strikkere i dit nærmiljø eller online. Vi er et venligt og imødekommende folkefærd, men vær forberedt på, at vi vil gøre alt for at smitte dig med vores glæde ved garn.

Denne artikel er skrevet sammen med Michael fra Hobbygarn.dk, som blandt andet sælger garn og strikkerelaterede produkter. Michael fra Hobbygarn har selv oplevet hvordan det at strikke tager til hele tiden. Kunderne bliver ligeledes yngre, hvilket blot beviser pointen i artiklen. Strik er for alle og meget in for tiden

Author

Comments are closed.